L’ALZHEIMER, UNA MALALTIA CEREBRAL

EL PROFESSOR DE BIOLOGIA, ÓSCAR ÁLVAREZ, ENS EXPLICA DE MANERA BREU I ACLARIDORA ALGUNS ASPECTES SOBRE L’ALZHEIMER.

És una malaltia irreversible i progressiva del cervell que lentament destrueix la memòria i les aptituds del pensament, i amb el temps, fins i tot la capacitat de dur a terme les tasques més simples.

alzheimers-brainpuzzle-512

L’alzheimer és la causa més comuna de demència de les persones grans. Com que és una malaltia de demència es va perdent el funcionament cognitiu (pensar, recordar i raonar), interferint amb la vida i les activitats diàries d’una persona.

alzheimer brain

Anatòmicament ocorre un canvi estructural al cervell per agregació proteica massiva formant a l’interior de les neurones els cabdells neurofibrilars, i a l’espai extracel·lular les plaques amiloides, afectant a les connexions entre les neurones (cèl·lules nervioses). Això provoca pèrdua d’activitat neuronal i mort cel·lular, començant per zones al voltant del hipocamp fins a arribar a aquest. Ja que l’hipocamp és una estructura del cervell que se n’ocupa de la formació i activitat de la memòria, l’aprenentatge i controla necessitats bàsiques com ara la gana o la set, aquestes activitats es veuen alterades.

diagnostico_alzheimer

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s